Rabu, 24 April 2013

MASJID YAND DIDIRIKAN OLEH MAKHLUK GHAIB....(4 gambar)Dibangunkan sekitar abad ke-12 masihi, Masjid Nando yang terletak di Kampung Nando, Mali, Afrika Barat, hingga kini masih menjadi misteri terutamanya dari segi struktur dan reka bentuk bangunannya.Kewujudan Masjid Nando adalah hasil dari pengaruh Islam ke Afrika Barat yang mula tersebar pada abad IX Masehi. Pada waktu itu, Islam dibawa oleh para pedagang Muslim dari suku Tuareg dan Berber. Kedua-dua suku ini merupakan suku nomad yang suka mengembara di gurun sahara selatan dan utara.

Bangunan Masjid Nando dikategorikan unik, tidak ada marmar atau kubah sebagaimana masjid-masjid lain secara umumnya. Seluruh bangunan hanya dilapisi lumpur, termasuk lantai dalam masjid.Bahkan bahagian tepi lantai, tetap dibiarkan lebih tinggi dari bangunan yang lain dan menyerupai pinggiran benteng dengan rekabentuk lama. Meski demikian, pada setiap sisi dalam bangunan masjid dihiasi dengan tulisankaligrafi yang juga dibuat dari lumpur.

Menurut mitos masyarakat setempat, Masjid Nando tidak dibangunkan oleh manusia, akan tetapi oleh makhluk halus yang berbadan besar. Keyakinan ini diperkuat jika anda melihat struktur bangunan, bahan yang digunakan
untuk membina masjid , serta adanya bekas tapak kaki besar pada salah satu sisi masjid.

MAK Aiiiiiiiiiii DIHALAU DARI MAJLIS KERANA 'TERLALU KACAK' ....


DIHALAU DARI MAJLIS KERANA 'TERLALU KACAK' ....

Tiga lelaki dilaporkan dihalau keluar daripada sebuah majlis di Arab Saudi kerana dianggap "terlalu kacak" dan mungkin akan menarik perhatian semua wanita di dalam majlis tersebut.

Orang-orang dari Emiriyah Arab Bersatu telah menghadiri perayaan Janadriyah dalam majlis Riyadh Saudi pada hari Ahad apabila sampai, mereka telah dikeluarkan oleh polis agama, laporan Elaph akhbar Arab.

Orang-orang telah dilaporkan dianggap "terlalu kacak" dan dipercayai menimbulkan risiko kepada nafsu perempuan, yang boleh tertarik kepada mereka.

Wanita dilarang daripada berinteraksi dengan orang-orang yang tidak bersaudara di Arab Saudi. Lelaki tersebut kemudiannya dihantar pulang semula ke Emiriyah Arab Bersatu.

mak aii maklok aneh di thailand

Warga Thailand heboh setelah menjumpai makhluk jadi-jadian di pedalaman hutan, walaupun sudah mati namun warga sekitar masih merasa sukar untuk menjelaskan apa sebenarnya makhluk ini.

Makhluk aneh yang ditemui.

Lokasi tempat makhluk aneh ini dijumpai.

Sekarang makhluk itu menjadi tontonan warga tempatan dan disembah pula oleh orang yang datang melihat dan melawat makhluk aneh ini.


[Sumber]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...