Jumaat, 7 Disember 2012

PELIK!! Muzium Rambut


muzium rambut  Turkish potter Chez Galip(Cappadocia)
1Uncanny Factoid: Bad Hair Day

Walaupun Avanos telah dikenali untuk tembikar yang berkualiti tinggi sejak 3000 SM . 
Kini dikenali untuk sesuatu yang lain, sesuatu yang agak ganjil dan pelik. Di bawah kedai tembikar ( Turki potter Chez Galip) anda akan mendapati  ada sebuah muzium rambut.

2Uncanny Factoid: Bad Hair Day

Walaupun muzium ini tidak mempunyai hari rambut , ia adalah ganjil dan ada  lebih 16,000 sampel rambut didermakan oleh wanita. Apabila anda melawat muzium rambut di (Cappadocia), anda juga boleh meninggalkan sampel rambut anda sendiri . Ia bukan satu keperluan ,yang mereka lakukan gunting , lekatkan pin, tulis sesuatu pada kertas dan tapat pada dinding .

3Uncanny Factoid: Bad Hair Day

Jika anda meninggalkan rambut anda anda mempunyai peluang untuk memenangi tempat dalam kesepuluh teratas untuk rambut anda. Jika anda menang anda akan mendapat perbelanjaan semua dibayar perjalanan ke Cappadocia selama satu minggu. Anda akan dapat mengambil bahagian dalam bengkel tembikar secara percuma.

Pelik: Kasut Terpanjang Menjadi Kegilaan Remaja Mexico


 but runcing dan panjang di Mexico telah menjadi satu trend fesyen utama di kelab-kelab tarian dan lantai tarian Rodeo sekitar utara Mexico.

Pada mulanya, semua orang memakai but koboi saiz yang normal, tetapi pada satu ketika orang mula menjadikan kasut itu semakin panjang lagi dan lagi, sehingga ia di luar kawalan. Ia bertukar menjadi persaingan antara ladang dan kawasan bagi siapa yang mempunyai kasut terpanjang, pointiest but, dan menibulkan idea untuk pertandingan  but chuntarito terpanjang dan terbaik telah dianjurkan. banyak rakan-rakan yang melihat fesyen baru sebagai versi latino "Jersey Shore" Trend,dan di padankan dengan memakai seluar jeans kurus. Ada yang mengatakan, mereka telah melihat ada lelaki yang memakai but sepanjang tujuh kaki.
sumber http://najmimirza.blogspot.com/

Tembok Besar India Kedua Terpanjang Selepas Tembok Besar China


Ini adalah tembok yang kedua terbesar di dunia ini. Sesetengah memanggilnya dengan nama kubu ia mengelilingi - Kumbhalgarh. Lain-lain hanya merujuk kepada ia sebagai Tembok Besar India. Bewilderingly Namun, ia masih kurang dikenali di luar nagara lain.


Dalam keseluruhan panjang tembok menjangkau sejauh 36 kilometer . Dalam banyak-gambar anda mungkin  tersilap menyangka ini adalah  Tembok Besar China. Walau bagaimanapun,dan banyak abad  memisahkan dua budaya. Kerja pada Kumbhalgarh hanya bermula pada tahun 1443 - hanya sebelum lima puluh tahun, sebelum Columbus belayar di Lautan Atlantik .
Terletak di negeri Rajasthan di barat India, kerja-kerja telah dimulakan oleh Maharana tempatan, Rana Kumbha dalam tahun itu. Ia mengambil masa lebih satu abad untuk membina dinding dan ia kemudiannya dibesarkan dalam abad ke-19. Ia digunakan sebagai kubu sehingga tempoh itu.. tetapi kini dijadikan muzium.
Kubu yang mengelilingi  dibina tinggi di atas bukit , iaitu lebih 1000 meter di atas paras laut.tembok ini mempunyai Sebanyak tujuh pintu masuk.
Gambar-Gambar Yang FAIL Ketika Kebakaran.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...